Menu
Your Cart

KandallókAz első mai értelemben vett kanadallók a középkori Európa várait, kastélyait díszítették. A kandalló XIII...XIV. századig csak egy , kastélyon belüli, független nyitott tűzhely volt, amelynek díszítésével hangsúlyózni lehetett a tulajdonos rangját.

A magánlakás-építés növekedésével egyre többen lesznek, akiknek igényük és lehetőségük van átlagosnál szebb, változatosabb, korszerűbb otthon és lakókörnyezet megvalósításásra.A típusoktól eltérő házak, lakások, lakásbelsők építése során többbek számára válik elérhetővé az eddig luxusnak számító kandalló, a nyílt tűzlátványa és melege lakáson belül. A szépen megépített kandalló díszítí a lakást és hangulatosabbá teszi a környezetet. A közepes minőségű nyitott tűzterű kandalló hatásfoka rosszabb ugyan bármely átlagos fűtési megoldásnál, de egy jól méretezett és jól megépített zárt tűzterű kandalló gadaságossági mutatói már meghaladják az átlagot.
Tehát még fő fűtési berendezésként sem megfizethetetlen egy kandalló, s a kis ráfizetésért kárpotól szépsége és a tűz varázsereje. Fűtési elő- és utóidényben, valamint hétvégi házakban bármilyen fűtési megoldás "gazdaságtalan", de a kandalló előnye a többivelszemben, hogy elégethető benne a háztartási fa és hulladék.