Menu
Your Cart

Kémény

A kémény házunk része. A házzal együtt épül, hiszen van alapja, szerkezete és teteje. Mindegyik alapeleme a házunk építésével együtt folyamatosan készül, kivéve az utólag szerelt gázkémények, melyeket később is elkészíthetünk.

A kémény fontos szerepet tölt be, hiszen segítségével távozik a fűtés során keletkező szénmonoxid és egyéb égéstermék. Igen veszélyes is lehet, ha a kémény nem megfelelően működik! Sajnos hazánkban minden évben halnak meg emberek a rosszul megépített, vagy rosszul karbantartott kémény miatt. Ezért legyünk körültekintőek és figyeljünk oda a kéményre, tartsuk karban évente.

Ha rövid áttekintést kívánunk tenni a kémények világában azt vesszük észre, hogy a hagyományos falazott kémények és a szerelt gázkémények mellett egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a készkémény rendszerek.

Nem véletlenül, hiszen az építési technológia fejlődésével együtt a kémények is nagy fejlődésen mentek át az utóbbi évtizedben. Mint minden modern építőanyagnál itt  is  az energiatakarékosság a legfontosabb tényező. És  a készkémény rendszerek bizony sokkal gazdaságosabban működtethető építőanyagok a korábbi falazott kéményeknél. Nem győzzük hangsúlyozni a legfontosabb, hogy a kémény műszaki állapota rendben legyen.